Ciroba de fasole verde si leustean, dreasa cu iaurt



Cand e gata fasolea verde in gradina, prima si prima data fac aceasta ciorba delicioasa, minunata, foarte fresh, fara carne, acrisoara, parfumata, aromata, se poate manca si rece, extraordinara ciorba de fasole verde cu lesutean dreasa cu iaurt si ou. O iubesc si daca o veti gati cu siguranta o veti iubi si voi. 
Sa nu va mai spun ca are doar 27 calorii pe 100 gr ceea ce o face ideala pentru cine doreste sa-si pregateasca silutea de concediu. 

Iata de ce aveti nevoie: 

- fasole verde - 400 gr;
- iaurt - 350 gr, eu nu am pus iaurt grecesc;
- ulei de floarea soarelui - 2 linguri;
- ceapa - 150 gr, eu am pus o ceapa foarte mare;
- ardei gras rosu - un ardei mai sanatos- 150 gr; 
- un morcov mare sau doi mai mici - circa 85 gr; 
- o radacina de patrunjel - circa  - 25 gr;
- 2 tije de telina apio - circa 85 gr. Puteti pune si telina radacina, de-a noastra;
- 1 lingura buna de pasta de tomate;
- 400 gr rosii in bulion pe care le tocati;
-3 oua mari si frumoase;
- 2 l de apa;
- 1 legatura mare de lesutean;
- 1 legatura de patrunjel. 

1. Incingem cele 2 linguri de ulei si calim cateva minute ceapa taiata cubulete. Puneti si putina sare peste ceapa. 

2. Adaugam apoi pe rand, morcovul taiat cubulete sau rondele, tijele de apio taiate feliute, ardeiul gras tocat cubulete mai mari, radacina de patrunjel taiata rondele, si le lasam putin sa se caleasca impreuna cu ceapa. 

3. Adaugam lingura de pasta de tomate si rosiile in bulion si ele tocate, apoi fasolea verde si 2 litri de apa fierbinte. In acest moment eu adaug sare. Imi place sa pun sare in mancare inca de la inceput pentru ca toate ingredientele sa aiba gust. Mai ales fasolea verde mi se pare ca daca nu ii pui sare de la inceput o sa fie pastaia nesarata oricata sare ai adauga la final. Practic apoi sarezi doar apa. 

4. Cand sunt legumele fierte, intr-un castron separat amestecam foarte bine ouale cu iaurtul apoi adaugam cu un polonic putin cate putin din ciorba fierbinte pentru a aduce iaurtul si ouale la aceeasi temperatura cu ciorba. In felul acesta evitam sa se adune iaurtul in ciorba si sa aiba un aspect inestetic. La fel se procedeaza si cu samantana daca folositi. 
Turnam amestecul de iaurt, oua si ciorba in oala si amestecam putin. Gustam de sare si potrivim daca e nevoie. 
Adaugam leusteanul si patrunjelul tocate, stingem focul si punem capacul ca sa se infuzeze toate aromele. 

Asta este ciorba minuata de fasole verde cu leustean, dreasa cu iaurt si ou. Se gateste in maxim 30 de minute si se mananca pe nerasuflate. 

Pofta buna!





Comentarii

Postări populare