Supa crema de rosii
Fara rosii, viata e pustiu :)). Eu una nu pot sa traiesc fara ele, le iubesc, le ador chiar, le vreau in aproape orice mancare, gustul lor ma trezeste la viata si ma face fericita. Si pe buna dreptate, sunt pline de antioxidanti si de vitamina A. Daca consumi suc proaspat de rosii in mod regulat iti vei proteja ficatul, iti vei detoxifia organismul, iti vei da seama ca este si un bun energizant pentru ca stimuleaza formarea zaharului in sange si organismul tau va asimila mai bine grasimile.
Supa asta de rosii este divina, se face extrem de repede si nu te poti opri doar la o portie, n-ai cum. Iti trebuie urmatoarele:
- o ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 cartof
- sare, piper si o manuta de busuioc
- 2 conserve rosii decojite
- apa
- daca vreti, smantana dulce pentru gatit
1. Incingeti uleiul si puneti la calit ceapa taiata grosier.
2. Cand s-a rumenit putin adaugati usturoiul zdrobit cu podul palmei si cartoful taiat cubulete . Lasati sa se rumeneasca putin.
3. Adaugati continutul conservelor de rosii, 1 cana de apa, sare, piper, cateva frunze de busuioc si 2 lingurite de zahar ca sa taie din aciditatea rosiilor. Lasam totul sa fiarba pana cand toate ingredientele sunt gatite, in special cartoful.
4. Dati la o parte de pe foc si mixati cu un blender vertical pana devine cremoasa. Mai adaugati apa daca o vreti mai lichida si apoi potriviti gustul. In cazul in care nu tineti post puteti adauga la final si o cescuta de smantana dulce pentru gatit. Garantat o sa va placa.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu