Mancare de cartofi ''ca la bunica''
Nu e niciun secret ca mie imi plac mancarurile simple, cu putine ingrediente si care se gatesc cat ai clipi, sau ma rog, intr-un timp relativ scurt. Ca dovada, majoritatea retetelor pe care le veti gasi pe acest blog sunt asa, simple si destul de rapide.
Cred ca majoritatea dintre noi am avut, si cei mai fericiti inca au, o bunica la tara care ne gatea mancare saraca in ingrediente dar bogata in gust si fericire. A mea gatea numai la foc, acum nu prea mai gateste si cand o face foloseste aragazul, dar de cate ori merg la tara nu exista sa nu aprind focul in vatra si sa nu gatesc tot ce se poate acolo. Imi facea ciorba de fasole in oala de lut, mancare de cartofi, tocanita de rosii, tocanita de pui, gogosi pe bat, manatarci prajite cu oua in raina si cate si mai cate alte bunatati. Astazi va vorbesc despre mancarea de cartofi cu doar 4 ingrediente si o legatura de patrunjel.
Ingrediente:
3 cepe mai marisoare
2 catei de usturoi
4-5 rosii bine coapte
5-6 cartofi mai mijlocii, cam 1 kg
sare, piper
1 legatura de patrunjel
1. Curatam ceapa, usturoiul si cartofii. Rosiile trebuie crestate putin pe coaja si puse la oparit pentru cateva minute, apoi decojite. Sau puteti sa le folositi si crude daca nu va deranjeaza pielita care se alege si pe care mai apoi o veti gasi in mancare.
2. Ceapa se taie fideluta si se pune la calit in ulei. Adaugam un praf de sare si o lasam sa se caleasca dar nu sa se rumeneasca. Cand e aproape gata adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului si apoi maruntit.
3. Cartofii taiati pe lung in patru ( sau cum vreti voi, dar mie asa mi-au placut ) se adauga peste ceapa calita si se mai lasa impreuna la calit pentru cateva minute. Puneti si acum putina sare.
3. Adaugati rosiile decojite si tocate sau crude si tocate, amestecati si mai lasati 2 minute. Adaugati apoi apa fierbinte doar cat sa cuprinda cartofii si lasati la fiert la foc moderat.
4. Potriviti de sare si piper iar daca vi se pare ca scade apa si cartofii inca nu au fiert mai adaugati cate putina apa fierbinte. Nu va fie frica sa gustati, mancarea negustata e ca iubirea neconsumata :) Trebuie sa stiti intotdeauna ce se intampla la voi in oala, ce gust are si sa va imaginati ce gust va avea.
5. La final adaugati patrunjel verde tocat proaspat. Merge de minune cu castraveti murati la soare sau cu gogonele murate prin acelasi procedeu.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu