Conopida cu lapte de cocos
Saptamana trecuta am mancat conopida, multa. Am fost la cumparaturi si cred ca am nimerit chiar ziua de aprovizionare pentru ca toate legumele erau foarte proaspete si frumoase, te strigau insistent de pe rafturi sa le iei acasa si vocea cea mai puternica a avut-o conopida :))) Atat era de frumoasa incat am luat vreo 3 acasa, si cum de felul meu nu-mi bat joc de mancare si nu arunc mancarea, am facut un maraton de conopida. Am facut salata, tarta de conopida, ciorba de legume in care am pus si conopida si am facut si bunatatea de mai jos, cu gust exotic, parfumat, putin picant. A mers de minune cu orez basmati simplu. Daca nu va pricepeti sa fierbeti orezul basmati in mod corect, exista pungulitele minune gata cantarite pe care doar le fierbi in apa clocotita cu sare. Respecti timpul de fierbere, scurgi, rastorni in farfurie si e gata.
Pentru conopida cu lapte de cocos am folosit:
- 2 cepe mijlocii
- 2 catei de usturoi
- 1 conopida
- 1 cutie de lapte de cocos ptr gatit - 400 gr
- 1 conserva mazare sau mazare congelata
- 1 praf de curry
- 1 praf de chili
- sare
- 1 praf de curcuma
1. Am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit, am presarat putina sare si le-am lasat sa se inmoaie.
2. Am adaugat conopida spalata si rupta in buchetele nu prea mici + o jumatate de pahar de apa si inca putina sare. Am lasat cateva minute sa fiarba acoperit.
3. Am adaugat laptele de cocos, curry, chili, curcuma si mazarea si am mai lasat sa fiarba pana cand conopida a fost pe gustul meu, adica nici prea moale nici prea tare iar sosul a scazut putin si a devenit cremos.
Gustati de sare si daca vreti sa fie si mai exotica, soarceti si putin lime peste sos.
E gata. Pofta buna!
Azi încerc și eu.
RăspundețiȘtergere