Pita, lipie
Cand am facut prima oara aceste lipii s-au terminat in doi timpi si trei miscari. Merg de minune cu humus, guacamole, pasta de avocado, pate de masline, pate de linte sau chiar si langa o mancare de-a noastra obisnuita. Se pot umple cu carne si legume pentru a obtine un wrap sau doar cu legume.
Gasiti aici reteta de humus, aici reteta de humus de ardei copt, aici reteta pentru o salata de avocado care merge de minune cu aceste lipii, aici o reteta de pasta de avocado cu ton si aici reteta de pate de masline. Mai gasiti pe blog si alte retete care se potrivesc cu pita aceasta calda si rumenita, explorati voi pentru mai multe.
Ingrediente:
- 2 cani de faina;
- 2/3 cana de apa;
- 1 lingurita drojdie uscata;
- 1 lingurita zahar;
- 1 lingurita sare.
1. Faceti un aluat din ingredientele de mai sus si il lasati la odihnit pentru 30 minute.
2. Impartiti aluatul in 8 si formati lipii pe care mai apoi le prajiti in tigaie cu putin ulei de masline.
Gata, pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu