Cupcakes cu dovleac





Cand este mai potrivit dovleacul daca nu toamna si iarna? Cu aroma lui dulceaga, copt si stropit cu miere si scortisoara, facut supa crema, piure, cu paste, placinta si chiar si in prajitura. Exista foarte multe moduri de a gati dovleacul si de data asta am ales sa il transform in niste cupcakes gustoase, umede si dulci, lipicioase si delicioase.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

- 100 gr unt
- 2 oua
- 125 gr zahar
- 125 gr faina
- 1 lingurita de praf de copt
- vanilie
 - 175 gr piure de dovleac
- 2 lingurite de scortisoara
- nucsoara rasa
- 1 praf de sare
 - 1/2 lingurita de bicarbonat
 - 50 ml lapte de ovaz (sau lapte de vaca sau alt lapte vegetal)

1. Faceti mai intai piureul de dovleac. Intr-o tava acoperita cu hartie de copt, puneti feliile de dovleac si le lasati la copt, apoi dovleacul copt se paseaza si se face piure.

2. Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adaua ouale, laptele, piureul de dovleac iar apoi se adaugati ingredientele uscate amestecate si cernute si mixati pana la omogenizare.

3. Compozitia se toarna in forme de cupcakes, cat sa umple circa 2/3 din forma si sa dau la cuptor pentru circa 15 min la 180 grade Celsius, cuptor static. Faceti testul scobitorii.

4. Pentru frosting puteti folosi circa 60 gr. unt moale si 100 gr crema de branza pe care le mixati pana devin spuma apoi adaugati circa 125 gr zahar pudra.
Eu am facut un frosting cu ce aveam prin frigider si nu pot sa spun ca arata intr-un mare fel. Voi faceti abstractie de poza cu bombonele :))) gustul e bestial, trust me. Am adus la birou si s-au terminat cat ai clipi.

Comentarii

Postări populare