Mancare de dovlecel cu carnaciori proaspeti



        A venit sezonul dovleceilor si se gasesc din abudenta si in piete si in gradini, e pacat sa nu profitam de ei si sa nu-i gatim in cat mai multe feluri. Dovleceii contin peste 90% apa, vitamina C, potasiu, vitamina A, vitamina B si fosfor. Au foarte putine calorii dar in schimb au multe fibre si 300 grame de dovlecel asigura de doua ori necesarul zilnic de vitamina A si vitamina B9, sunt indicati in curele de slabire si persoanelor cu probleme cardiace si nu numai. Ce mai incoace si-ncolo, sunt un adevarat medicament si pentru mai multe detalii puteti citii articolul de aici
Pentru mancarica de fata aveti nevoie de urmatoarele: 

- cativa carnaciori proaspeti
- 2 dovlecei zucchini
- 2 cepe mari
-  ardei gras rosu
- o mana buna de rosii cherry
- 2 catei de usturoi
- o conserva rosii decojite
- patrunjel proaspat
- sare, piper


1. Pregatim legumele, ceapa taiata julienne, dovleceii taiati cubulete ( musai lasati coaja ptr ca acolo gasiti toate vitaminele si fibrele ), ardeiul gras felii, rosiile cherry in jumatati si taiem si carnatii in bucati de cativa centimetri. 

2. Punem intr-o tigaie la prajit bucatile de carnati si le lasam se sa rumeneasca putin. Ptr ca sunt cruzi la inceput vor lasa putina apa. Apoi adaugam ceapa taiata julienne si un praf de sare. Lasam sa se caleasca putin si ceapa. 

3. Adaugam ardeiul gras si putina apa cat sa se dezlipeasca de pe fundul tigaii tot saftul. Dupa cateva minute adaugam si rosiile si conserva de rosii decojite. Rosiile din conserva le maruntim. 
Mai lasam cateva minute si adaugam dovlecelul si putina apa daca mai este nevoie, cat sa fiarba inabusit. 

4. Dovlecelul fierbe foarte repede deci aveti grija sa nu-l lasati prea mult, ideea e sa aiba consistenta si sa ramana putin crocant. Potriviti de sare si piper si cand credeti ca e gata adaugati usturoiul maruntit si patrunjelul verde tocat. 

Asta e tot. Pentru varianta vegetariana incercati fara carnaciori, e chiar mai bun, mult mai bun. 

Pofta buna! 



Comentarii

Postări populare