Orez cantonez





        Obisnuiam sa gatesc orez cantonez pe vremea cand locuiam in Italia. Este foarte usor de pregatit si necesita foarte putin timp de gatire. Pe deasupra mai este si foarte gustos si se potriveste foarte bine ca si fel unic iar daca l-a aprobat si mamaie inseamna ca sigur o sa va placa si voua :)  
Iata ce va trebuie cam pentru 4 persoane:  

400 gr orez basmati.
5 oua
200 gr mazare
200 gr prosciuto cotto sau sunca, taiate cubulete
1-2 linguri sos de soia
1 ceapa mai marisoara
cateva linguri de ulei 
sare, piper

Eu am folosit orez basmati de la Scotti, se gaseste ambalat in pliculete individuale pe care trebuie sa le fierbi circa 11 minute, apoi le scoti din apa, le scurgi si sunt gata. Daca nu aveti orez ambalat individual atunci puteti sa puneti la fiert cam 1,5 litri apa cu sare si fierbeti orezul conform instructiuniilor de pe pachet. Apoi il scurgeti de apa si il varsati intr-un castron. Luati o furculita si il amestecati ca sa se desfaca boabele de orez. 

1. Fierbem orezul si il dam deoparte
2. Din cele 5 oua facem o omleta in care amestecam tot timpul si maruntim foarte foarte bine ouale. 


3. Intr-o tigaie incingeti putin ulei si puneti la prajit sunca taiata cubulete. Adaugati dupa cateva minute si mazarea fiarta si scursa. Mai caliti circa 2 minute si dati la o parte.


4. Intr-o tigaie wok incingeti putin ulei, caliti ceapa taiata cubulete, adaugati cele 2 linguri cu sos de soia, adaugati orezul si caliti cam 2 minute amestecand usor. Adaugati apoi mazarea si sunca, amestecati si adaugati si oul maruntit. Potriviti de sare si mai gatiti impreuna cateva minute.  Ca sa va puteti bucura din plin de gustul special va recomand sa-l serviti cald, proaspat gatit. 

Pofta buna! 





Comentarii

Postări populare