Ragu de carne




Cum sa faci doua feluri de mâncare din doua bucăți de carne? 

Iei doua bucăți de ceafa de porc cu os, in cazul meu, le dai cu sare si piper si le prăjești bine in puțin ulei de măsline pe ambele părți. Stingi toată treaba cu jumătate de pahar de vin, ca sa desprindem depunerile alea gustoase de pe oala, lași puțin, cât sa se evapore alcoolul si adaugi circa 1 l de suc de roșii cu pulpa. Mai pui sare si 2 lingurițe de zahăr, ca sa tai aciditatea roșilor, si lași sa fiarbă la foc mic, cu capac, circa doua ore. Mai amesteci din când in când, încet, ca sa nu rupi carnea. Când e gata, pui o mâna de busuioc, stingi focul si o lași acoperită 5 minute. 

Pui la fiert apa cu sare iar când clocoteste arunci in ea 250 gr paste. Asta-i felul întâi, paste cu sosul de roșii si cu mult parmezan. 

La felul doi, mănânci carnea deja fiarta in sos si frageda de ti se topește in gura, cu salata verde făcut doar cu ulei de măsline si lămâie. Fără pâine. Bine, dacă iti rămâne sos pe farfurie, ai voie sa iei un colț de pâine si sa stegi farfuria, așa de încheiere, ca sa nu o dai murdara la spălat :)))





Comentarii

Postări populare