Salata de conopida
Zilele trecute am intrat in aprozarul de la colt unde de obicei gasesc multe legume si verdeturi foarte frumoase, cu gust si frumos parfumate. Printre ele am gasit o conopida medie, foarte frumoasa si foarte alba ptr ca asa trebuie sa fie conopida proaspata, fara puncte negre, gri sau ingalbenita. Daca este asa inseamna ca e de mult pe raft si nu mai este proaspata, e mai bine sa o evitati.
Ar fi bine sa consumati conopida cat mai des, multe persoane poate nu stiu cat este de sanatoasa si benefica organismului. In primul rand contine fibre care dupa cum bine stiti ajuta la digestie si protejeaza impotriva aparitiei bolilor digestive. Din cate am citit despre ea previne si dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori cu care foarte multe persoane se lupta si care este foarte pacatoasa. Pe langa toate astea, conopida mai contine calciu, fosfor, acid folic, vitamina K care are proprietati antiinflamatorii si inhiba dezvoltarea proceselor inflamatorii in organism deci lupta cu succes impotriva celulelor canceroase, vitamina C, fitonutrienti si antioxidanti. Deci nu treceti pe langa ea in piata si luati-o cu incredere acasa fara sa va lasati intimidati de mirosul pe care il degaja atunci cand o opariti ( miros care mie imi place ), va va face doar bine si pe deasupra mai e si gustoasa.
Destul cu lectia de sanatate si pana va spun ingredientele puneti pe foc o oala cu apa, destul de incapatoare, in care sa adaugati si putina sare, ca pentru paste. Apoi mai aveti nevoie de:
- 1 conopida medie
- 1 ceapa rosie
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- ulei
- sare
1. spalati conopida si o desfaceti in buchetele. Apoi le puneti la fiert in apa care clocoteste. Musai sa fie apa clocotita.
2. Pana cand fierbe conopida faceti o maioneza din galbenusul oului, o lingurita de mustar si ulei. Sincer, nu stiu cata maioneza am facut, vreo 200 gr.
3. Cand conopida este fiarta, dar nu o fierbeti pana se rupe pentru ca absoarbe prea multa apa, o scoateti intr-o strecuratoare si o clatiti cu apa rece sau si mai bine o scufundati intr-un castron cu apa si cuburi de gheata. Isi va pastra fermitatea si culoarea frumoasa alba.
4. O lasati la scurs apoi o pasati cu o furculita si o mai lasati apoi la scurs vreo 15 minute, ca sa fiti sigure ca are cat mai putina apa.
5. Asa pasata si scursa, se amesteca cu maioneza si cu ceapa rosie taiata cubulete foarte fine. Potriviti de sare si e gata. Noua ne place foarte mult cu paine prajita si cu rosii gustoase.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu