Prajitura cu morcov si mere ( de post )
Cei care tin post stiu ca pofta de dulce poate fi o adeverata provocare cateodata, pur si simplu nu sti ce sa mananci, ce sa gatesti bun fara ingredientele folosite de obicei pentru dulciuri. Si uite asa profiti de bunatatea internetului care este mare si atotcuprinzator si cauti retete, cauti sfaturi si idei pana cand gasesti solutia si anume o prajitura cu morcov si mar absolut delicioasa, cu un blat moale, aromat, frumos colorat, putin umed, numai bun de savurat langa o cescuta de cafea sau de ceai. Sa va spun despre ce este vorba:
Ingrediente necesare:
- 1 cana de morcov ras
- 1 cana de mar ras
- 1 cana de zahar
- 1 cana de ulei
- 3 cani de faina
- sucul de la o portocala mai mare
- scortisoara
- 1 pliculet praf de copt
1. Se amesteca uleiul cu zaharul. Eu am un robot de bucatarie cu un bol de mixer mare si incapator asa ca fac totul acolo, fara sa muncesc prea mult la amestecat.
2. Se adauga morcovul si amestecam bine, apoi marul si iar amestecam bine, sucul de portocala, scortisoara si apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
3. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava ( 20x40) tapetata cu hartie de copt sau cu unt si faina si se da la cuptorul preincalzit la 170 - 180 grade pentru circa 40 minute. Faceti testul scobitorii. Oricum va mirosi bestial in casa cand prajitura este gata.
4. O lasam sa se raceasca, o taiem si pofta buna!
Eu m-am inspirat de aici dar am scos esenta de rom si coaja de portocala. Nu pun coaja de portocala sau de lamaie in nimic daca acestea nu sunt bio. De obicei citricele din comert sunt acoperite cu o ceara de protectie pe care noi nu o vedem si de care nu stim si care este foarte toxica si daunatoare organismului.
Comentarii
Trimiteți un comentariu