Mancarica de fasole verde
No, mai simplu de atat nu se poate. Doar 6 ingrediente, chiar 5 daca renuntam la bacon si chiar 4 daca nu consideram patrunjelul un ingredient ci doar o aroma, pot sa se combine in asa fel incat sa iasa bunatatea asta. Nu va mai zic ca e gata in mai putin de 30 de minute, depinde de cat de frageda e fasolica. Imi place fasolea verde si de asta nici n-am stat pe ganduri cand am vazut-o in piata, nici nu m-a interesat ca e 11 lei kg si deja am si facut-o de doua ori. Urmeaza o ciorba de fasole verde cu iaurt si multe alte retete cu leguma asta minunata.
Pentru bunatatea de fata va trebuie urmatoarele:
- 4 fire de ceapa verde
- 1 ardei kapia rosu
- 1 kg fasole verde
- 6-7 rosii cherry
- usturoi, vreo 3 catei
- patrunjel verde proaspat
- sare, piper
- optional bacon sau carnaciori
Daca ati ales varianta cu bacon sau carnaciori atunci incepeti prin a pune la prajit fie baconul taiat feliute si carnaciorii taiatii felii rotunde sau cubulete.
Adaugati apoi ceapa verde spalata si tocata marunt. Lasati circa 1 minut.
Adaugati ardeiul kapia taiat fasii foarte subtiri si mai lasati 1 minut.
Adaugati rosiile cherry taiate jumatati si mai lasati 1 minut :) :)
Adaugati fasolica spalata, curatata si rupta cat de mare vreti voi, puneti peste toate apa abia cat sa acopere fasolea, puneti acum sare si lasati la fiert la foc iute. De preferat sa aveti si un capac.
Cam in 20 min ar trebui sa fie fiarta fasolea dar mai gustati si mai ales potriviti si de sare. Mie imi place ca fasolea sa fie deja sarata suficient atunci cand fierbe altfel cand mananci vei avea un contrast intre pastaile de fasole care vor fi nesarate si restul mancarii.
Mancarica va scadea frumos, va capata o consistenta legata. La final adaugam usturoiul zdrobit si patrunjelul verde tocat marunt.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu