Salata de cus cus cu ton
Absolut minunata! Atat pot sa spun despre aceasta simpla salata, perfecta la cina, usor de facut, childproof as putea spune. Va trebuie putine ingrediente si foarte simple. Cus-cus-ul il gasiti la Auchan, marca proprie, este foarte bun si nu necesita timp indelungat de gatire, in 5 minute e gata. Nu cumva sa-l confundati cu pastele pe care scrie cus-cus, el este de fapt o faina, un gris, si nicidecum o pasta fainoasa. Ma feresc sa cumpar cus cus crud pentru ca acela necesita timp indelungat de gatire si vase speciale de fiert la aburi pe care eu nu le am. Si daca nu stiati, este foarte sarac in calorii deci este indicat in diete, iti da imediat senzatia de satietate dar tine si foarte bine de foame.
Deci sa va spun ce va trebuie cam pentru 4 persoane flamande bine:
500 gr cus cus
2 conserve de ton bucati
1 ceapa alba mai marisoara
1 ardei gras rosu sau colorat
1 castravete
cateva rosii cherry
cateva frunzulite de menta
sare, piper
ulei de masline
zeama de lamaie
1. Pregatim cus cusu -ul conform instructiunilor de pe cutie, adica la un volum de cus cus ne trebuie un volum de apa fiarta cu sare. La o cana de cus cus avem nevoie de o cana apa fiarta cu sare. Punem apa la fiert, adaugam sare, ca pentru paste, si cand fierbe oprim focul si adaugam cus cus-ul. Punem un capac si lasam 5 minute acoperit. Dupa 5 minute ridicam capacul, adaugam un fir de ulei de masline si amestecam bine. Lasam sa se raceasca.
2. Taiem ardeiul si castravetele in cubulete sau fasii, depinde cum va place, iar ceapa o taiem julienne. Rosiile le taiem jumatati sau sferturi, depinde cat sunt de mari. In salata de fata eu am pus rosii mari ptr ca nu am avut rosii cherry dar vi le recomand pe cele micute.
3. Cand s-a racit cus cus-ul il punem intr-un castron, adaugam legumele, tonul scurs si maruntit, ulei de masline, zeama de lamaie si cateva frunzulite de menta tocate marunt. Amestecam, potrivim de gust si e gata.
Puteti inlocui cus cus-ul cu orez cu bob lung, este la fel de delicioasa.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu