Lasagna




      Nici nu stiu ce sa va spun, cu ce sa incep si mai ales ce as putea sa spun despre ea ... lasagna. Cred ca nu are nevoie de prezentare, o cunoastem cu totii, ne place si o mancam mereu cu pofta, mai ales daca e gatita corect. Asa ca trec la treaba si va spun cum o fac eu si cum ne place noua, s-ar putea sa fie si pe gustul vostru si merita sa incercati reteta, mai ales la o ocazie speciala. 

Ingrediente:

- 1 cutie lasagna Emiliane Barilla
- ragu, gasiti reteta aici
- 50 gr unt
- circa 3 - 4 linguri de faina
- circa 1 l de lapte
- sare, piper
- nucsoara, un varf de cutit
- parmezan ras

Pentru ragu aveti nevoie cam de 3 ore de gatire, asa ca va recomand sa va apucati de el din timp sau chiar sa-l faceti cu o seara inainte. Odata gatit si gata de pus in lasagna, avem de facut urmatoarele: 

1. Mai intai pregatim sosul bechamel. Punem unutul la foc sa se topeasca si cand e topit adaugam in el faina. Amestecam bine si o lasam cateva secunde sa se prajeasca in unt, apoi adaugam treptat putin cate putin lapte cald amestecand incontinuu cu un tel ca sa nu facem cocoloase. Sosul este bun cand ajunge la consistenta unei smantani mai subtiri. Adaugam in sos sare, piper si un varf de cutit de nucsoara, pentru o aroma deosebita. Il mai lasam putin pe foc ca sa fim sigure ca faina s-a gatit si daca e nevoie mai adaugam lapte. 

2. Incingem cuptorul la 180 grade si ne apucam de asamblat lasagna. Intr-o tava 30x20 cm, punem mai intai un polonic de sos, cu bechamel si cateva linguri de ragu si le intindem bine pe fundul tavii. 

3. Apoi punem un rand de foi de lasagna si le ungem foarte bine cu sos bechamel. Nu va zgarciti :) 

Cand sunteti sigure ca ati uns si acoperit cu bechamel fiecare coltisor din foile de lasagna, adaugati un strat de ragu si apoi putin parmezan ras.


 Apoi urmeaza un alt strat de foi de lasagna si o luam de la capat cu bechamel si ragu. 


Ar trebui sa faceti 4 straturi de lasagna si finaizati cu bechamel si apoi ragu si parmezan ras. 


Acum totul e gata de pus la cuptor unde va sta cuminte cel putin 20 / 30 minute, in functie de cuptor. Cand e gata foile trebuie sa fie moi si ea sa fie frumos rumenita pe de-asupra. 
Inainte sa incercati sa o portionati, lasati-o circa 10 minute sa se odihneasca si sa se lege. 

Pofta buna! 







Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare