Cotoaie de pui cu rosii



  Aveam prin frigider cateva rosii, 2 fire de ceapa verde, si a cumparat mama niste cotoaie ( asa le zice mamaie ) asa ca m-am gandit sa le folosesc si sa pregatesc un pranz rapid si bun, foarte usor de facut. Va recomand o salata langa aceste cotoaie si sa mancati fara paine daca alegeti o garnitura total nepotrivita cum ar fi piureul de cartofi sau alte chestii cu amidon. 

Ingrediente: 

cateva pulpe inferioare de pui 
ulei de masline
rosii, cam  500 gr.
2 fire de ceapa verde
1 fir de usturoi verde 
3 catei de usturoi 
1 lingura de capere scurse
1 lingura sos de soia
350 ml apa
cateva fire de busuioc
sare, piper 
patrunjel tocat marunt, daca doriti la final 

1. Pulpele de pui se spala, se curata si se usuca cu un servet de hartie inainte de a fi puse la prajit. Se condimenteaza apoi cu sare, piper si putin curry. Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare si punem pulpele la prajit intorcandu-le pe fiecare parte. Totul la foc moderat. 


2. Se adauga apoi ceapa verde si usturoiul, tocate marunt. Si amestecam agitand tigaia inainte si inapoi. 

3. Cand e ceapa rumenita adaugam o lingura de sos de soia si caperele ca sa se desprinda toate sucurile si depunerile alea gustoase de pe fundul tigaii. Apoi adaugam rosiile taiate bucati mari si apa care trebuie sa fie calda. 



4. Punem capacul si lasam sa fiarba circa jumatate de ora, 40 min la foc mic spre mediu pana cand apa o sa scada si o sa ramana doar carnea si un sos gustos de rosii, foarte bine legat. Spre final adaugam si frunzulitele de busuioc rupte marunt. Cam asa arata cand e gata. 


Si asta e tot. Mie mi s-a cerut langa ele un piure de cartofi si o salata de varza. M-am conformat ca n-aveam incotro :) 

Pofta buna!






Comentarii

Postări populare