Salata cu ton si fasole
Cand ma intrec cu munca la birou si ajung foarte tarziu acasa, nu mai am timp sa gatesc si nici chef, dar cu toate astea nu apelez aproape niciodata la mancarea fast food sau la ceva rece mancat pe fuga. Asa ca, pregatesc repede o salata care imi place foarte mult si pe care o gatesc de multe ori, chiar si pentru colegii mei. Ei stiu cat este de buna si eu stiu cat de mult se bucura cand ii anunt ca ''maine mancam salata cu fasole''.
Ingrediente ptr 2 persoane:
- 250 gr insalatina sau o salata iceberg
- 1 ceapa alba
- cateva rosii pomodorini
- 160 gr ton in ulei de masline, scurs de ulei
- 1 conserva de fasole rosie ( de 400 gr )
- 2 linguri ulei de masline
- aprox 1 lingura otet de mere
- 3 lingurite de maioneza ( optional )
- porumb ( optinal )
- sare ( de himalaya)
1. Intr-un castron incapator, ca sa puteti amesteca, puneti insalatina spalata sau salata iceberg spalata, uscata si taiata. Este foarte important ca salata sa fie uscata, puteti folosi o centrifuga speciala pentru uscat salata. Adaugati rosiile taiate in doua sau in patru, ceapa taiata julienne, si potriviti totul de sare. Sarea nu se adauga niciodata dupa ce punem ingredientele umede pentru ca nu se mai repartizeaza uniform, tinde sa ramana pe ceea ce este mai umed.
2. Adaugati apoi fasolea scursa si clatita, tonul scurs de ulei, porumbul daca va place cu porumb, maioneza, otetul si la urma uleiul de masaline. De otet o potriviti cum va place sau puteti pune lamaie, mie imi place otetul de mor si l-as bea ca pe apa daca as putea :) deci pentru mine ...clar otet.
3. Amestecati bine, mai stropiti poate si cu putin sos de soia si, prajiti si doua felii de paine si...la masa ca-i tarziu!
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu