Sos pentru paste cu dovlecel si praz
Cu sosul asta n-aveti cum sa dati gres, mai ales daca va plac retetele vegetariene. Este foarte delicios si mai mereu cand gatesc paste (adica destul de des) mi se cere ''sos din ala cu dovelecel''.
Ingrediente:
- ulei de masline
- 1 praz
- 1 dovlecel
- 6,7 pomodorini
- smantana pentru gatit 150 gr
- optional ardei iute uscat
- parmezan ras
- sare, piper dupa gust
1. Spalati legumele foarte bine. Atentie la praz pentru ca avand foarte multe frunze trebuie desfacut si spalat foarte bine. Dovlecelul nu trebuie curatat de coaja, in ideea in care ati ales legume proaspete si frumoase.
2. In uleiul incins se pune la calit prazul taiat feliute rotunde si puneti peste el un praf de sare. Cand s-a inmuiat si prinde culoare adaugati dovlecelul si el taiat in patru si mai apoi feliute subtiri. Mie imi place sa le vad mai marisoare, voi puteti sa-l taiati si cubulete daca vreti.
3. Lasam sa se gateasca cateva minute dovlecelul si adaugam pomodorinii taiati in doua sau in patru, depinde cat sunt de mari, si mai lasam cateva minute. O sa vedeti ca sosul capata consistenta si o sa miroase divin in bucatarie.
4. Adaugam smantana si dam focul la mic, mai lasam 1 minut, potrivim de sare si piper si sosul e gata. La final parmezan ras si doua frunzulite de busuioc.
Puteti inlocui dovlecelul cu champignon si prazul cu ceapa verde si veti obtine ceea ce vedeti mai jos.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu