Frittata de spaghetti
Stiti ca in bucatarie totul se transforma si nimic nu se arunca?! Din resturi de mancare poti de cele mai multe ori sa faci alte preparate delicioase, trebuie doar sa fi inventiva si sa ai bunavointa. De exemplu dupa o cina copioasa cu spaghetti de cele mai multe ori iti raman paste nemancate, mai ales daca ti-a fost foame si ai avut ochii mai mari decat stomacul. In cazul asta poti sa faci a doua zi aceasta frittata de spaghetti care se poate manca si rece si la micul dejun si la pranz la birou si pe unde mai vreti voi. Ingredientele sunt putine si bune:
- spaghetti sau alte paste care v-au ramas de la masa, nu conteaza cu ce sos au fost combinate
- intre 3 si 6 oua, depinde de cantitatea de paste folosita
- 50 ml lapte
- sare, piper
- 3 - 4 linguri ulei
1. Se bat ouale foarte foarte bine, se adauga laptele, sare si piper. Daca vreti puteti sa adaugati si putin parmezan ras.
2. Ouale batute se adauga peste paste si se amesteca bine cu acestea. Le lasam sa stea cateva minute impreuna.
3. Punem tigaia la incins, cu uleiul aferent. Aveti grija sa folositi o tigaie la care aveti capac pentru ca va trebui sa lasati frittata acoperita pe foc si mai apoi va trebui sa o intoarceti folosindu-va de capac.
Cand uleiul este incins adaugam amestecul de paste cu ou.
4. Lasam cateva minute, vreo 3, frittata la foc iute, neacoperita, apoi punem capacul si lasam focul la mic. O lasam acolo sa se faca molcom vreo 15 minute. Ideea este cand ridicam capacul si miscam de ea sa fie inchegata la mijloc. Cand e inchegata la mijloc, puneti-va o manusa de bucatarie pe mana stanga, mergeti frumos deasupra de chiuveta cu tot cu tigaie, puneti capacul la tigaie si tinand capacul fix pe tigaie intoarceti fritatta invers. Cand ridicati tigaia frittata trebuie sa va ramana pe capac. O punem inapoi in tigaie, cu partea neprajita in jos si o punem iarasi pe foc vreo 5 minute, sa se prajeasca si pe partea cealalta. Aveti grija cand intoarceti frittata sa nu va ardeti, poate o sa mai curga ulei pe langa tigaie si capac, de accea e important sa aveti manusa pe mana, in cazul in care picura ceva sa nu va picure pe piele.
Dupa cele 5 minute e gata. O scoateti pe un platou si asteptati vreo 10 minute inainte sa o taiati.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu