Peperonata
Atat e de buna si de versatila incat ma si mir ca nu o gatesc in fiecare saptamana. Pepepronata, fel de mancare tipic italian este de fapt o garnitura care acompaniaza perfect carnurile daaar se mai poate servi ca atare, se poate servi calda, se poate servi vara, rece cu bruschette, si se mai poate servi ca un sos de paste. Noi o mancam asa simpla cum este si la urma stregem bine si tigaia cu o bucatica de paine. E bestiala!
Ingredientele iarasi sunt putine si la indemana oricui, se gasesc in orice anotimp si mai sunt si relativ ieftine. Aveti nevoie de:
- 5 - 6 linguri ulei de masline extra virgin
- circa 300 gr ceapa
- 1 kg de ardei gras. pentru un impact vizual cumparati de mai multe culori
- 3 catei de usturoi
- 450 gr rosii decojite sau rosii pasate
1. Curatati ceapa si taiati-o julienne. Puneti-o la prajit in uleiul incins impreuna cu cateii de usturoi intregi, la foc mic. O lasati acolo aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand sa nu se arda.
2. Intre timp pregatiti ardeii care trebuie spalati si taiaiti in fasii de circa 1 cm grosime.
3. Dupa cele 15 minute in care ati calit ceapa, adaugati fasiile de ardei, puneti putina sare si acoperiti cu un capac. Lasati totul la foc mic pentru 20 minute.
4. Adaugati rosiile pasate, potriviti de sare si mai lasati 10 minute pana se leaga sosul.
E voila! Pepepronata este gata! Pofta buna, sau mai bine zis sa va fie de bine ca oricum nu rezista pe mai tarziu la cat e de buna :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu