Lasagna cu somon si dovlecel
O reteta delicioasa si deosebita, iti vei surprinde cu siguranta comesenii in mod placut. Umplutura neobisnuita de somon care se imbina perfect cu dovlecelul si cu sosul, te va face sigur sa ceri bis de lasagna.
Ingrediente:
- o cutie de lasagna, eu am folosit Barilla.
- 1 praz
- 2 , 3 dovlecei
- circa 700 gr file de somon proaspat
- 1/2 pahar de vin alb
- sare si piper
- ulei extra virgin de masline
Pentru sosul bechamel:
- 50 gr unt
- 2 linguri cu varf de faina alba
- 1 l lapte
- sare, piper
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
1. Taiati foarte subtire prazul, dupa ce l-ati spalat bine, si caliti-l in putin ulei de masline. Atentie sa nu se arda, daca e nevoie adaugati 2 linguri de apa.
2. Spalati bine dovlecelul si dati-l prin razatoare, nu e nevoie sa-i curatati coaja, apoi adaugati-l peste prazul calit si lasati totul impreuna pentru circa 5 minute.
3. Acum adaugati somonul spalat, verificat de oase si taiat cubulete, gatiti pentru alte 5 minute. Somonul isi va schimba culoarea si va deveni albicios.
4. Dupa cele 5 minute adaugati vinul alb si gatiti pana se evapora vinul. Potriviti de sare si piper. Umplutura pentru lasagna este gata.
Pentru sosul bechamel, topiti untul intr-o cratita incapatoare, dizolvati cele doua linguri de faina in unt si aveti grija sa nu se arda apoi adaugati treptat lapte cald mestecand incontinuu ca sa nu faceti cocoloase in sos. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai lichide. Adaugati sare, piper si nucsoara macinata. Mai fierbeti putin si e gata si besciamella.
Intr-o tava incapatoare, aprox 40x30, intindem putin bechamel pe fundul tavii apoi adaugam un rand de foi de lasagna, ungem foile de lasagna cu beschamel si apoi cu umplutura de somon cu dovlecel.
Mai punem un rand de foi pe care le ungem cu bechamel, apoi iarasi umplutura si tot asa pana terminam umplutura. Ar trebui sa va iasa cam 4 straturi. Ultimul strat trebuie sa fie beschamel din abundenta :) si pastrati si putina umplutura sa puneti deasupra pentru culoare.
Dati totul la cuptorul preincalzit la 170 - 180 grade pentru 25 - 30 minute, aveti grija sa nu faceti ca mine si sa uitati ventilatia pornita. Musai trebuie sa fie static. In ultimele minute puteti porni functia grill pentru o culoare rumena.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu