Dorada la cuptor



      Imi place foarte mult dorada si aleg acest tip de peste ori de cate ori vreau o cina speciala si usoara. Gatita pe abur, sau la gratar este foarte delicioasa dar eu am ales sa o fac de data asta la cuptor. 

        Aveti nevoie de cate o dorada pentru fiecare, lamaie, sare, cateva bucati de portocala, ulei de masline si hartie de copt. 

1. Pestele se curata foarte bine de intestine si de solzi si se spala cu grija. Fiti atente sa curatati toata pielita neagra din interiorul pestelui. 

2. Se da cu sare atat in interior cat si in exterior si puneti apoi in interiorul lui cateva felii de lamaie. Il asezati in tava pe care ati pus hartie de copt, il stropiti cu ulei de masline si puneti pe langa el cateva bucatele de portocala si lamaie. 


3. Il acoperiti cu hartie de copt, eu evit sa folosesc folie de aluminiu ptr ca este destul de toxica cand este folosita la cuptor iar hartia de copt trebuie sa fie musai maro pentru ca cea alba este tratata cu clor si alti inalbitori. 

4. Il punem apoi la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 30 minute. Apoi indepartam hartia de copt si il mai lasam 10 minute la 200 grade cu functia grill pornita ca sa se rumeneasca. 


Noi l-am insotit cu legumele de mai jos, gatite la abur si cu zeama de lamaie proaspat stoarsa. 

Pofta buna!




Comentarii

Postări populare