Spanac la tigaie


            Cand eram la mama fata nu mancam spanac foarte des si nu prea ma dadeam in vant dupa el. Cu totii cred ca am mancat acasa la parinti si bunici spanacul traditional cu sos de lapte si cu oua ochiuri si nu era alt chip de a-l servi decat asa. Cand am deschis ochii mintii, m-am desteptat, si papilele gustative au descoperit si spanacul cu toate beneficiile lui, plus mai multe moduri de a-l gati. Il puteti face mancare de spanac, tras la tigaie ca si cel din fotografie, il puteti consuma crud       ( cel mai indicat ) in salate, in sucuri, in smoothie-uri, in placinta, in cannelloni, in lasagna etc. 
       Spanacul contine minerale, vitamine, fier, calciu, acid folic, antioxidanti, potasiu, zinc, protejeaza creierul, previne ulcerul, regleaza tensiunea arteriala, imbunatateste activitatea metabolica si are si grija de pielea noastra. Nimic nu se compara cu un suc bun de verdeturi in care puneti doua maini bune de spanac crud. 

Pentru spanac la tigaie aveti nevoie de spanac spalat, curatat si zvantat, ulei de masline, usturoi si parmezan. 

1. Incingeti uleiul de masline si puneti spanacul in uleiul incins. Presarati putina sare, amestecati si il intoarceti pe o parte si pe cealalta nu mai mult de 20 secunde, poate si mai putin. 

2. Il scoateti din tigaie cu un cleste si daca va place cu usturoi acum puneti putin, foarte putin usturoi zdrobit peste el si parmezan ras. 

Merge bine cu ou, ca si garnitura, cu peste sau chiar si asa, fara motiv si de unul singur :) 

Pofta buna! 


Comentarii

Postări populare