Biscuiti cu merisoare si fistic








Prima oara cand am facut acesti biscuiti nici macar nu au apucat sa se raceasca si s-au si terminat. A doua oara si de atunci incoace, mi-am invatat lectia, si ori am facut mai multi ori am pus parte din aluat la congelator pentru data viitoare, pentru ca da, aluatul se poate pastra in portii la congelator si il scoateti doar cand aveti nevoie.

Sunt extraordinari, sfaramiciosi dar legati, dulci, crocanti dar moi in acelasi timp, aromati, iar momentul in care dai de merisoare amestecate cu aluatul dulce si copt...e priceless.

Pentru reteta m-am inspirat de la televizor, pe care il am in casa doar ca sa-l pornesc pe Paprika si pe Food TV si sa-mi vad de treburi supravegheata si inspirata de cei mai fani bucatari ai momentului. Dar, iata de ce aveti nevoie pentru acesti biscuiti deliciosi:

Ingrediente:

- 550 gr faina;
- 350 gr unt moale, la temperatura camerei;
- 250 gr zahar tos;
- o mana de meriosare uscate
- o mana de fistic prajit si maruntit asa mai grosier
- un varf de sare


1. se amesteca faina cu untul la tempratura camerei si cu sarea pana cand arata ca niste frimituri de paine.

2. se adauga zaharul si putina apa, in asa fel incat sa obtinem un aluat. Puneti putina cate putina,

3. se adauga merisoarele si fisticul si se framanta. Trebuie sa avem un aluat legat, nu foarte moale. De preferat sa nu-l lucram foarte mult ca sa nu topim complet untul.



4. se ruleaza ca un salam si se inveleste in folie alimentara. Il lasam in congelator pret de 10 minute inainte de a taia biscuitii.
Daca nu vreti sa coaceti tot aluatul, puteti sa-l lasati fara griji in congelator pana la urmatoarea utilizare.



5. taiem aluatul in biscuiti de circa 0,5 cm grosime, ii asezam in tava pe hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru circa 35-40 minute. Lasati putin spatiu intre ei.





Pofta buna!

Comentarii

Postări populare