Dorada la cuptor cu cartofi, broccoli si conopida



Dorada e un peste ce din punctul meu de vedere nu mai are nevoie de prezentare. M-am indragostit de el de la prima degustare si m-a cucerit si pentru ca nu prea are oase, adica e cam printre putinii pesti pe care sunt in stare sa-i mananac cu cutitul si furculita. Carnea este foarte gustoasa, alba si dupa ce o mananci te simti usor nefiind un peste gras. 

Mai gasiti pe blog o reteta de dorada la cuptor cu portocala daca vreti sa o incercati, insa de data asta m-am gandit sa pregatesc si garnitura odata cu pestele , in cuptor. Mai facusem dorada doar cu cartofi si rozmarin, dupa acelasi procedeu doar ca am invelit pestii individual in hartie de copt, acum am adaugat si conopida si broccoli. 

Iata ce va trebuie pentru aceasta reteta, eu am gatit pentru doua persoane, voi adaptati: 

- 2 dorade cat vreti voi de mari;
- cateva buchetele de conopida;
- cateva buchetele de broccoli;
- cativa cartofi;
- ulei de masline;
- lamaie felii; 
- 2 catei de usturoi; 
- sare, piper
- hartie de copt si folie de aluminiu. 

1. Porniti cuptorul la 200 grade Celsius apoi curatati dorada de solzi si maruntaie daca este cazul. 

2. Se sterge dorada cu un servetel de hartie, se sareaza, se unge cu ulei de masline si la interior iar inauntru ii puneti doua felii de lamaie si usturoi taiat felii. Impartiti un catel de usturoi la doua dorade. 

3. Cartofii se curata si se taie felii rotunde, nu foarte groase, se pun intr-un castron incapator, se adauga conopida si broccoli. Se sareaza, se adauga ulei de masline si un catel de usturoi taiat felii si se amesteca cu mana foarte bine. 

4. Intr-o tava incapatoare asezati pestii iar pe langa ei puneti legumele, uite asa:



5. Acoperiti totul cu hartie de copt.


6. Apoi acoperiti tava cu folie de aluminiu. 


7. Dati tava la cuptor. Dupa 20 min scoateti folia de aluminiu dar nu si hartia de copt. Dupa alte 30 min scoateti si hartia de copt de deasupra. Aprindeti functia grill a cuptorului si mai lasati tava descoperita pentru inca cateva minute. Nu uitati sa o supravegheati cat este sub functia grill, sa nu se arda. 

Pofta buna!



Comentarii

Postări populare