Pate de masline


       La inceput toate maslinele sunt verzi, culoarea lor de pe rafturile din magazine depinde de momentul in care au fost culese. Maslinele sunt niste fructe foarte sanatoase, contin fier, vitamina E fibre dar si multe grasimi insa sunt grasimi bune, monosaturate. Vitamina E este benefica pielii, este un puternic antioxidant si ajuta la eliminarea apei din organism. 
Pasta de masline este foarte  simplu de facut, rapida, gustoasa si te poate scoate din impas daca esti in pana de idei pentru aperitiv. Poate servi si drept gustare sau ca si cina usoara, merge de minune cu bruschette de paine sau se poate folosi ca si condiment pentru paste. 
Aveti nevoie de: 

- 300 gr masline negre 
- 2 file de anchoa
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usturoi

1. Maslinele se curata de samburi si iti vor ramane aprox 200 gr masline, ca in imagine. 


2. Se pun in blender impreuna cu celelalte ingrediente si se mixeaza pana se transfoma intr-o pasta. 


Este gata! Mai luati cateva felii de bagheta, ungeti-le cu ulei de masline si dati-le la cuptorul incins la 180 grade cu functia grill pornita pentru 2 minute. Le intoarceti si pe partea cealalta ca sa se prajeasca uniform. Painea astfel prajita e numai buna pentru intins pasta de masline pe ea. 



Comentarii

Postări populare