Spaghetti cu creveti



            Cu doar 20 de lei si o jumatate de ora de munca usoara, puteti pregati o cina demna de restaurantele cu pretentii. Un vin alb rece, doua lumanari si gata-i surpirza :)

Ingrediente ptr doua persoane:

- 200 - 250 gr creveti cruzi
- ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 400 gr pomodorini la conserva 
-  putin ardei iute si patrunjel daca vreti
- 200 - 250 gr spaghetti 


Asa arata crevetii cruzi. Niciodata nu cumpar creveti congelati sau prefierti, nu au acelasi gust si nu lasa in mancare sucurile delicioase pe care le lasa crevetii proaspeti. 
1. Luati crevetii si cu un cutit mic si foarte ascutit faceti-le o crestatura pe burta, de la cap pana la coada apoi cu o scobitoare scoateti afara intestinele. Intre timp sper ca ati pus apa pentru pste la foc si ati pus in ea si putina sare. Cand clocoteste puneti si pastele oricum totul o sa fie gata foarte repede, singura munca grea din reteta asta este scosul intestinelor care dureaza putin mai ales daca nu ai mai facut niciodata asta, dar nu e deloc complicat. E chestie de dexteritate. 


2. Intr-o tigaie puneti la incins uleiul de masline, cei doi catei de usturoi zdrobiti cu podul palmei, ardeiul iute daca va place si aruncati crevetii in uleiul incins. Ii lasati sa se prajeasca pe ambele parti pana cand isi schimba culoarea si devin rozalii. Cam 1 minut si jumatate pe o parte si 1 minut si jumatate pe cealalta. Apoi stingeti cu putina apa in care fierb pastele sau cu o jumatate de pahar de vin alb. 



3. Adaugam rosiile si sucul de rosii din conserva si le zdrobim putin cu furculita, punem si patrunjel verde tocat daca va place. Potriviti de sare si piper si mai lasati cateva minute de foc. 


4. Adaugam pastele fierte al dente (neclatite cu apa rece) peste sos, amestecam si le mai lasam impreuna pe foc circa 1 minut, cat sa se imbete pastele cu aroma sosului. 


Asa arata cand sunt gata de pus in farfurie. O minunatie si gustul nu difera cu nimic de gustul pastelor cumparate la restaurant. 


Pofta buna! 


Si nu uitati de un pahar de vin :) 




Comentarii

Postări populare